Greet Veenhoff  ( 1945 ) is in Groningen geboren en na haar psychologiestudie werkte zij 33 jaar als ontwikkelingspsycholoog in Groningen bij het Advies- en Begeleidings Centrum. Daarnaast ontwikkelde zij zich in de loop der jaren als beeldend kunstenaar.


Haar beeldende opleiding volgde zij middels cursussen aan het Kunstencentrum in Groningen: modeltekenen en schilderen en plastisch vormen naar model en portret.

In Pietrasanta in Italië leerde zij beeldhouwen uit marmer volgens de klassieke werkwijze. Greet is dagelijks te vinden in haar atelier in Glimmen waar zij ook les geeft aan geïnteresseerden.


De inspiratie voor de bronzen beelden is ontstaan door haar kennismaking met de Etruskische kunst en cultuur in Italië, het land dat zij voor het eerst bezocht in 1990. De lange tengere, kwetsbare figuren maakten diepe indruk op haar en haar eerste serie bronzen beelden ( 2003-2009 ) tonen hiermee enige verwantschap.


Haar beelden van keramiek en brons zijn figuratief en expressief en ontstaan meestal vanuit haar fantasie.  Het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen fascineert haar en als kind was zij al in staat de mensen in haar omgeving scherp te observeren en portretten te maken met treffende gelijkenis.


Greet probeert vooral de kwetsbare mens in het beeld te vangen. De naar binnen gerichte persoonlijkheden prikkelen de fantasie: wie is dat kind, die man of vrouw? Wat zijn de gedachten, gevoelens?


Speelse elementen en experimenten met glazuren geven kleur aan haar recentere werk.


Greet maakt de laatste jaren ook grotere bronzen (tuin)beelden.